‘We are not given a good or a bad life. We are given a life. It’s up to us to make it good or bad

We hebben allemaal een verhaal.

Is dat jouw excuus of motivatie?

Wat ik geloof

is dat je gedachten de kwaliteit van jouw leven bepalen en dat je daar heel veel invloed op kunt uitoefenen.

Je kunt bent zelf verantwoordelijk voor jouw welzijn en levenskwaliteit, alleen niet (altijd) bewust. Geestelijke en lichamelijke gezondheid staan niet los van elkaar en jij hebt de kracht in je om geluk en gezondheid (95% heb je zelf invloed op!) te manifesteren.

Wonderen zijn normaal en het is gek dat wij ze als bijzonder bestempelen.

(Zelf)compassie, geduld en liefde kun je cultiveren. En hoe meer mensen dat doen, hoe mooier en gezonder de wereld.

Geluk is een keuze

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording gaan vaak gepaard met heftige gebeurtenissen in je leven. No mud, no lotus.

De keuze om je te ontwikkelen en te manifesteren vanuit je hart liggen in elkaars verlengde. Je kan je verschuilen achter jouw moeilijke omstandigheden, maar hiermee leef je niet vanuit jouw grootste kracht.

Als je een vervuld leven wilt leiden, moet je weten hoe je jouw creatieve potentieel kunt aanspreken. Je moet eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen voor hoe je denkt en hoe je je voelt. Wanneer je dat doet, kun je je mooiste zelf en leven waarmaken.

FOCUS – TRUST – HAPPEN

is heel kort samengevat de wet van de aantrekkingskracht.

Het universum riep mij op een dag een brute halt toe. Ik bleek ongeneeslijk ziek te zijn en had niet zo lang meer te leven. Alle laagjes waren in één keer afgepeld. Ik wist toen vanuit mijn hart dat ik zou blijven leven en mijn aandacht (FOCUS) was bij alle (kleine) fijne dingen in het moment. Vanuit het nu voelde ik dankbaarheid en had ik vertrouwen (TRUST) in het leven en ik manifesteerde een gezond lichaam (HAPPEN). 

Onderzoek naar mijn eigen helingsproces, de opleidingen tot mindfulness- en zelfcompassietrainer en tot posttraumatische groei coach, het volgen van allerlei (spirituele) ontwikkelingstrajecten en ook het faciliteren en begeleiden van diverse trainingen en retraites, hebben gezorgd voor bewustwording en expertise.

Ik kan nu zeggen dat het dieptepunt dat ik meemaakte een ‘cadeau’ was. In één keer werd ik in het moment geslingerd en hoorde ik mijn innerlijke stem. Ik was altijd te streng voor mijzelf geweest en ik paste mij volledig aan, aan wat (ik dacht dat) van mij werd verwacht. Mijn ziekte was een wake-up call om anders met mijzelf en met het leven om te gaan.

Het mooie is dat jij niet hoeft te wachten tot je iets naars meemaakt. Je kan nu al één van mijn trainingen volgen of mee op retraite gaan!

‘Illness is nature’s attempt to heal men’