Over mij

‘Je omstandigheden
bepalen niet wie je bent,
maar laten zien wie je bent’

Exponentiele groei gaat vaak gepaard met heftige gebeurtenissen

Mijn missie & visie

Het is misschien niet wat je verwacht om hier te lezen, maar het is mijn missie om vooral te genieten in dit leven en toe te staan wat er op mijn pad komt. En het is mooi als ik daar ook nog anderen bij mag helpen. Als ondernemende. wijze, hoogsensitieve en intuïtieve vrouw begeleid ik mensen graag in hun persoonlijke groei. Exponentiele groei gaat vaak gepaard met heftige gebeurtenissen in je leven. No mud, no lotus. Tenminste als je er voor kiest om te groeien in plaats van slachtoffer te blijven en ‘akkoord te gaan’ met PTSS. Terug naar de essentie, alle laagjes afpellen en met zelfcompassie geluk als ondergrond in je leven ervaren.

Geluk is een keuze

De keuze om te groeien en om te leven op je eigen voorwaarden liggen in elkaars verlengde. Je kan je overgeven aan je omstandigheden, maar door dat te doen, verlaat je ook de levenskracht die in jou en ieder zit. Je verlaat dan je verwondering en vreugde over al het moois dat het leven biedt. Als je een vervullend leven wilt leiden, moet je weten hoe je jouw creatiekracht vanuit je essentie naar boven kunt halen. Je moet eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen voor hoe je denkt en hoe je je voelt. Wanneer je dat doet kun je je mooiste zelf manifesteren en daarmee jouw weg van (in plaats van naar!) geluk, succes en vervulling bewandelen.

Je kunt mijn inspirerende verhaal vinden op + korte video

Toen ik ernstig en ongeneeslijk ziek was hielp mindfulness mij om deze intens heftige periode door te komen. En ik startte met affirmaties die op mij van toepassing waren. Ik had geen toekomst en mijn verleden was ook niet meer belangrijk. Als vanzelf leefde ik alleen in het moment, alle ruis was weg en precies daardoor wíst ik dat het nog niet mijn tijd was. Zelfcompassie gaf mij de grootste zet naar zelfheling en ik ben ervan overtuigd dat het beoefenen van zelfcompassie de sleutel is tot mijn gezondheid. Het was een pittige reis om te komen waar ik nu ben met soms nog moeilijke momenten. Het leven gaat nou eenmaal niet over rozen, maar je kunt er wel het beste van maken. Onderzoek naar mijn eigen wonderlijke helingsproces, studies en opleidingen hebben gezorgd voor diepgaande inzichten, heling en persoonlijke groei.

Mijn begeleiding helpt jou om rust en troost te vinden bij intense ervaringen en juist dan te beseffen dat je kunt kiezen voor groei. Tijdens mijn retraites zet ik mindfulness in om vanuit je hoofd weer in je lijf te komen en rust te ervaren. In mijn coachingstrajecten gebruik ik mijn levenservaring en expertise vanuit de opleidingen tot zelfcompassietrainer en posttraumatische groei coach. Zodat je van leiden naar lijden gaat, van klacht naar kracht, van overleven naar leven met meer gemak en je gekende en ongekende talenten kunt ontwikkelen. Met alles wat je tegenkomt.

FOCUS – TRUST – HAPPEN

Ik kan nu zeggen dat mijn trauma een kado (verpakt in prikkeldraad) was, omdat ik in één keer in het moment werd geslingerd en bij mijn innerlijk weten kwam. Alle laagjes waren afgepeld. Ik wist daarom dat ik zou blijven. Met je aandacht in het moment zijn, los van alle ruis en zonder alle opgebouwde laagjes (daar was mijn FOCUS), brengen je bij jouw innerlijk weten, je kern, je intuïtie, spirit, levens- of creatiekracht of hoe je het ook wilt noemen. Dat zorgt ervoor dat je vanuit dankbaarheid (of blijdschap) en vanuit vertrouwen (TRUST) je mooiste zelf en daarmee je mooiste leven kunt manifesteren (HAPPEN). En ik geloof dat wanneer je je geliefd, van betekenis en tevreden voelt, dit grote invloed op je gezondheid heeft. En als ík het kan, kan jij het ook!

‘Embrace your discomfort for it only means growing’